Szerkesztő: Budai Richárd

Mindent az iPhone-ról

Mindent az iPhone-ról

Az IOS

Harmadik rész

2019. június 11. - Richárd Budai

IOS 7

Az IOS 7 hozta a legnagyobb kinézetbeli újítást az összes verzió közül. Jony Ive átvette az IOS designolását és újratervezte az egészet. Kinyírta a 3D-s felépítést, és a flat design jegyében alakította át a felhasználói felületet.

Az új ikonok főleg geometriai alakzatokból épülnek fel, és nagyon egyszerűnek akarnak tűnni, de szerintem ez más egy kicsit sok. A 3D-s "gyolyószerű" switcheket is lecseréltek egyszerű kapcsolókra, és az alkalmazások is át lettek tervezve. (Pl. a kamera app)

Megjelent az igazi multitasking, amivel már rendesen lehetett a megnyitva lévő alkalmazások között váltani, illetve ezzel a verzióval érkezett a control center is, ahol hangot, fényerőt, wifit, bluetooth-t, repülőgép üzemmódot és egyéb dolgokat lehet állítgatni.

Képtalálat a következőre: „ios 7”

 IOS 8 és 9

Az IOS 8 és 9 nem túl sok újdonságot hozott, inkább csak az IOS 7 hibáit javítgatták.

Az IOS 8 új funkciói közé tartozik a kamera app fejlesztgetése (többek köztt a time lapse), a megújított E-Mail app, az iMessage-be belerakott gyors hangüzenet küldési lehetőség, a magyar nyelvű diktálás, az iCloud fotókönyvtár (ami ma már elengedhetetlen része az Apple eszközök közötti együttműködésnek), az Egészség applikáció és a lehetőség, hogy a fejlesztők felhasználhassák a Touch ID-t az appukban. És az egyik legfontosabb, hogy megjelent az Apple zene streaming szolgáltatása, az Apple Music, ami a zene appban érhető el.

Az IOS 9 újdonságai a Jegyzetek appban való rajzolási lehetőség, a teljesen új News (hírek) app, ami Magyarországon nem érhető el, a Night Shift mód, ami csökkenti a kijelzőn a kék fényt, ezáltal este könnyebb használni a telefont és a 3D Touch támogatás (az iPhone 6S és 6S+ miatt)

Kapcsolódó kép

IOS 10

 

 A 2016-ban, az iPhone 7-tel megjelent IOS 10 hozott némi izgalmat a két éve pangó IOS birodalomba.

Megkaptuk az új control centert, ami letisztultabb, szélein lekerekített formát kapott, és színek is megjelentek benne. De ami a legfontosabb, hogy támogatja a 3D Touchot (pl: ha erősebben nyomunk a zseblámpa ikonra, akkor változtatható a fényerősség).

Az iMessage app is megújult. Megjelentek a third-party matricák (független fejlesztők készíthetnek matricákat, és azokat le lehet tölteni az App Storeból, utána már használhatóak is), és a third-party alkalmazás beágyazások (pl: YouTube videókat közvetlen az iMessage-ben lehet küldeni).

Képtalálat a következőre: „ios 10”

 IOS 11

Az első IOS verzió, ami már csak x64-es processzorral rendelkező Apple eszközökre volt telepíthető. Ilyenek az iPhone 5S vagy újabb, az iPad Air vagy újabb, és az iPod Touch 6.

Az új iPhone designhoz (iPhone X) új, IOS is dukál. Az IOS 11 sok újdonságot hozott, azonban ezzel sok bugot is. Megújult néhány alkalmazás. Többek között az App Store, ami letisztultabb és könnyebben kezelhető lett. Sok előre telepített app (beállítások, üzenetek, kontaktok, stb) is letisztultabb lett, talán túlságosan is. Az értesítési panel is megváltozott. Ha lehúzzuk, olyan, mintha a lezárt képernyőn lennénk, jobbra húzva a kamerát, balra húzva a widgeteket érjük el. A control center is teljesen megújult. Az előre meghatározott panelek már cserélhetőek és több panel is hozzáadható. Sokkal több helyen lehet használni a 3D Touchot, és megjelent a a képernyőfelvétel funkció is.

Megemlítendő még a Files (fájlok) applikáció, ami az iCloud Drive-ot és az iPhone felhasználó által elérhető tárhelyét láthatjuk, és oda is menthetünk fájlokat.

Kapcsolódó kép

IOS 12

Az IOS 12 legnagyobb újítása, hogy felgyorsította a telefonokat, mivel sokkal jobban használja ki a processzort, mint az IOS 11. Kicsi időkre nagyon gyorsan nagyon nagy teljesítményt tud elérni.

Megjelent a képernyőidő funkció, amivel nyomon követhető, hogy melyik alkalmazást az adott napon/héten mennyi ideig használtuk, illetve korlátot is lehet beállítani.

Bekerültek a MeMoji-k, amik igazából olyan, saját magunk által megcsinált emojik, amik lekövetik az arcmozgásunkat, és ezt el lehet üzenetben küldeni másoknak. (CSAK FaceID-vel rendelkező eszközöknél!!!)

A FaceTime is kapott újítást 32 személyes csoportos hívás formájában.

Az újonnan bemutatott MEASURE (mérés) app lehetővé teszi a kamerán keresztül tárgyak lemérését. (hosszúságát)

Az értesítések kijelzése is megújult. Mostantól csoportosítva, alkalmazásokként jelennek meg.

Kapcsolódó kép

Köszönöm, hogy velem tartottatok ebben a 10 részben. Remélem elnyerte tetszéseteket. Az Erő legyen veletek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindent-az-iphonerol.blog.hu/api/trackback/id/tr4914887082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása