Szerkesztő: Budai Richárd

Mindent az iPhone-ról

Mindent az iPhone-ról

Melyik iPhone való neked?

A nagy összehasonlítás

2019. április 21. - Richárd Budai

Biztos megtörtént veletek, hogy szerettetek volna venni valamit, de abból a valamiből egyszerre több típus is volt a piacon. Pont ez van az iPhoneoknál is. A mai bejegyzésben megpróbálok segíteni nektek iPhone vásárlásban.

A modellek

Az iPhoneokból 2019 elején több típus is forgalomban van. Az iPhone SE, az iPhone 6S, az iPhone 7, 7+, az iPhone 8, 8+, az iPhone XS, XS Max és az iPhone XR.

A következő pár sorban néhány mondatban leírom, hogy kinek ajánlanám az adott modelleket.

iPhone SE

pk8048-iphone-5s-32gb-silver-web-master_-1_-1_0e2d_366348.jpgAz SE-t azoknak ajánlom, akiknek fontos a kis méret és a könnyű súly. A telefon még legalább két évig tökéletesen megbirkózik mindennel, így kompromisszumokat nem kell kötnünk. A hátlapi kamerával gyönyörű fotókat lehet készíteni, DE az előlapi kamera képe közel sem nevezhető szépnek. A mobilon ujjlenyomat olvasót is találunk, viszont ez még nem a baromi gyors második generációs TouchID. Az iPhone SE 90000 forinttól szerezhető be szürke, ezüst, arany és rózsaarany színekben.

iPhone  6S

ip6s_funs_imgs1.pngA 6S-t már nem igazán ajánlom senkinek, mert kicsivel drágábban már ott van a hetes szebb kijelzővel, jobb elő -és hátlapi kamerákkal, egy baromi menő home "gombbal", sztereó hangszórókkal, egy jóval erősebb négymagos processzorral, nagyobb akkumulátorral és persze IP67-es vízállósággal (1m - 30perc). Ha nincs szükséged a hetes nyújtotta előnyökre, akkor csakis akkor vedd meg, ha jóval olcsóbb, mint az iPhone 7. Az iPhone 6S 130000 forint körül kaparintható meg.

iPhone 7

iphone-7-06.pngEz az egyetlen, ma is kapható iPhone amivel személyes tapasztalataim vannak. Közel fél éve használom a telefont és azt kell mondjam, hogy ez egy baromi jó mobil. A 4,7 hüvelykes méret a legjobb. Se nem túl kicsi, se nem túl nagy. A kamerája nagyon szép képeket készít, és 4K videót is képes felvenni. Az A10 Fusion CPU nagyon erős és a legnagyobb rendszerigényű játékokat is gond nélkül futtatja. A mobil még legalább két IOS frissítést meg fog kapni, így még 3 évig teljesen jól használható lesz. Az iPhone 7 160000 forinttól vásárolható meg.

iPhone 8

Képtalálat a következőre: „iphone 8”Az iPhone 8 egy jó választás lehet, ha szükséged van egy nagyon erős processzorra (például komoly grafikai munkához), vezeték nélküli töltésre, nagyon szép és részletes éjszakai fotókra, és 50000 forinttal kevesebb pénzt tartalmazó pénztárcára. :) Ha a jövőre tervezel, akkor talán jobb választás, mint az iPhone 7, de akkor inkább már egy XR-t vegyél (Igaz többe kerül, de sokkal jobban megéri.). Az iPhone 8 3 teljesen új színben (fekete, pezsgő, ezüstfehér) szerezhető be 210000 forint körüli áron.

iPhone XS

xs.jpegAz iPhone XS és XS Max az Apple telefonok zászlóshajói. Legerősebb processzor, legjobb kamera, FaceID, kávamentes OLED QHD kijelző, rozsdamentes acél keret, üveg hátlap, és óriási prémium érzet. Az XS még 4-6 évig tökéletes lesz, de sajnos nagyon drága: az XS 400000 forintnál, az XS Max 440000 forintnál kezdődik. Összegezve, az iPhone XS egy igazi csúcsmobil annak minden előnyével és hátrányával. Ha a lehető legjobbat akarod, ezt válaszd! Garantálom, hogy nem fogsz csalódni.

iPhone XR

Képtalálat a következőre: „iphone xr”Az XS "kistesója" is nevezhető csúcsmobilnak, csak valamennyivel olcsóbb, mint társai. A nagyjából 100000 forintos különbség nem kompromisszummentes. Az XR egy vastagabb kávájú, kisebb felbontású kijelzőt kapott, ami nem OLED, hanem LCD (de abból a lehető legjobb) és nem támogatja a 3D Touchot. Illetve csak 3 GB RAM-ot kapott, amit (átlagos felhasználás mellet) az égvilágon senki sem fog észrevenni. Fontos még megemlíteni, hogy ennek az iPhonenak a legjobb az akkumulátor üzemideje. Ha le tudsz mondani néhány plusz funkcióról és megelégedsz egy LCD kijelzővel, akkor ez a jó telefon számodra. Az iPhone XR sokféle élénk színben, 280000 forint körül vásárolható meg.

Remélem tudtam segíteni, és mindenkinek sikerült eldöntenie, hogy milyen iPhonet fog venni. Igen, az 5S még mindig használható, de ez most nem ide tartozik (aki érti, az most jót nevethetett. Vagy nem :D). köszönöm, hogy ma is velem tartottatok, az Erő legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindent-az-iphonerol.blog.hu/api/trackback/id/tr8114778866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zed is not dead yet 2019.04.24. 18:19:38

Túlárazott bazzok egytől-egyig. Egy telefon max. 10 eFt. Telefonálni. Egy kicsi, de már nagyon jó fényképezőgép kb. 30-50 eFt-tól létezik és messze többet tud mint egy félmillás telefon. Egy használt i5-ös processzoros notebook pedig 40 eFt-tól kapható egy év garival, príma állapotban és nem egy nyomorult bélyegnyi kijelzőn kell az embernek kínlódni vele. Mindegyik arra való, amire kell, egyik se avul el erkölcsileg se fizikailag hónapok alatt és mindegyik tudja azt, amit azon a területen tudnia kell, kompromisszumok nélkül. És ez így együtt annyi, mint a legfosabb ájfón a fentiek közül, amivel bizony kompromisszum-hegyek, műszaki problémák, röhejes garancia-érvényesítési lehetőségek, villámgyors avulás és méregdrága, semmivel se kompatibilis kiegészítők "járnak". Hogy végülis mire jó az ájfón? Legnagyobbrészt kütyübuzik előtti villantásra, meg persze valamilyen szinten azokra is, amikre még mondják hogy használni lehet, ha az embert nem zavarják a kompromisszumok.

Mint némelyik kapszulás kávéfőző, hogy valami csudálatos módon a legfosabb kávét a legkisebb kapszulába beletéve valahogy létrejön a legdrágább (de közben a leghitványabb) kávéalapanyag, de a drága masinába csakis és kizárólag az az egyféle kapszula tehető bele. Meg persze vannak ájfón stílusú autók, ruhák, háztartási gépek (stb.) amikben mind az a jó, hogy villanásnyi idő alatt el lehet picsázni egy rakás pénzt hitvány használati értékre.
süti beállítások módosítása