Szerkesztő: Budai Richárd

Mindent az iPhone-ról

Mindent az iPhone-ról

Az IOS (És a beépített appok)

Első rész

2019. május 19. - Richárd Budai

Az IOS a második legnépszerűbb mobiltelefon operációs rendszer, és szerintem a legkönnyebben kezelhető mind közül. Első verziója 2007-ben, az első iPhonenal együtt jelent meg. Alapjául a macOS tizet vették és designban is hasonlít hozzá. Az elkövetkező pár sorban végigvesszük az IOS verziókat egészen az IOS 12-ig.Kapcsolódó kép

iPhone OS (Avagy IOS 1)

Az IOS 1 hivatalosan nem kapott nevet a következő verzióig, ezért csak iPhone OS-nek, vagy OS X-nek nevezték. A felhasználói felület nem sok különlegességgel büszkélkedhetett. Nem lehetett háttérképet változtatni (csak a zárolt képernyőjét), a sáv a főképernyő alján úgy néz ki, mintha valahonnan a nyolcvanas évekből jött volna, és az ikonoknak eléggé alacsony volt a felbontása (mondjuk ez betudható a képernyő felbontásának).

A beépített alkalmazások között megtaláljuk a telefonhívást, az SMS-küldő appot, fényképezőgépet, fotónézegetőt, számológépet, órát, zenelejátszót (iPod néven), levelezőprogramot és egy Apple által fejlesztett webböngészőt is. Igen, jól látjátok. Ebben a verzióban még nem volt App store, így nem is lehetett alkalmazásokat letölteni.Képtalálat a következőre: „ios 2”

IOS 2

Az IOS 2 2008-an, az iPhone 3G-vel együtt jelent meg, és az előző generációs mobilt is lehetett frissíteni az új verzióra. Nem sokat változott az előző verzióhoz képest, de az a kicsi dolog is sokat változtatott. Megjelent az iTunes és az App Store. Az iTunes zenék és filmek letöltésére, az App Store pedig alkalmazások és játékok letöltésére képes. 

IOS 3Képtalálat a következőre: „ios 3 spotlight”

A harmadik iPhone operációs rendszerrel kijavítottak néhény eléggé zavaró funkciót és néhány új is érkezett. Az üzenetek applikáció megkapta az MMS küldési lehetőséget, a kamera pedig a videófelvételi módot. Megjelent a Spotlight-kereső, amivel a telefon egész memóriájában és az összes alkalmazáson belül egyszerre lehet keresni. (Például ha rákeresel valaki nevére, akkor nemcsak a névjegyet fogja kihozni, hanem a tőle érkezett e-maileket és SMS-eket is.) A fejlesztők beleépítettek még egy alkalmazást, amivel hangokat lehet felvenni. Ez a hangjegyzet nevet kapta. (Fun fact: Ez az alkalmazás iPadre csak az IOS 12-ben lett kiadva.)

Jövőhéten folytatjuk. Az erő legyen veletek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindent-az-iphonerol.blog.hu/api/trackback/id/tr2714835372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása